Barcelona

Eén van de meest romantische stedentrip bestemmingen naar de zon is Barcelona. Het leuke van deze bestemming is dat je zon, zee en strand kan combineren met een nieuwe stad ontdekken. De stad ligt namelijk direct aan de Middellandse Zee. Je vindt er een boulevard en voldoende stranden om aan te liggen. Maar als je het strand zat bent kan je ook deze prachtige stad intrekken. Jullie kunnen romantisch slenteren door Park Guëll of genieten van de Sagrada Familia. Ondertussen schijnt de zon hoog aan de hemel en dit maakt een vakantie Barcelona natuurlijk helemaal af. Er zijn in ieder geval genoeg bezienswaardigheden om samen te gaan ontdekken.

Bekijk vakanties in Barcelona

Romantisch tapas eten in de oude wijk Ciutat Vella

el-ravalDe meeste toeristen gaan weleens naar de wijk Ciutat Vella. Dit is eigenlijk het oude centrum van de stad. Dit deel is gebouwd in Gotische stijl en ziet er werkelijk fantastisch uit. Het is heerlijk om hand in hand te slenteren door de smalle steegjes. Je vindt in deze smalle steegjes verschillende tapas restaurants. Maar ook restaurants die eigenlijk alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Het is leuk om dit soort restaurants samen te gaan ontdekken tijdens een vakantie Barcelona.

Geniet van de ondergaande zon op de Sants-Montjuïc

Eén van de mooiste plekken om van de zonsondergang te genieten is bovenop de Sants-Montjuïc. Dit is de Olympische berg van Spanje en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bruisende stad. Als in het weekend de avond gevallen is kan je bij de fonteinen genieten van Font Màgica. Dit is een licht en geluidshow bij de fonteinen. In de wijk was vroeger veel industrie rond de berg te vinden. Vandaag de dag kan je er de meest hippe opkomende restaurants en bars vinden. Een terrasje pakken is hier ook zeker weten een aanrader.

Geniet van een dagje aan het strand

font-magica-barcelonaDe wijk Barceloneta heeft een eigen haven en natuurlijk het strand. Je kan hier romantisch samen een dagje naar het strand en van de zon genieten. De zon schijnt heerlijk en je kan gerust een duik nemen in de Middellandse Zee. Het is natuurlijk perfect om zon, zee, strand en cultuur met elkaar te combineren. Aan het strand ben je er echt even samen tussenuit. Langs de boulevard kunnen jullie ook heerlijk romantisch uit eten met de ondergaande zon op de achtergrond. Jullie kunnen hier heerlijk samen genieten van een cocktail en stedentrip in één.

Boek je vakantie Barcelona voor een weekend of weekje weg

Het fijne van Barcelona is dat de stad op slechts 1,5 uur vliegen van Amsterdam ligt. Je kan er prima een weekend naartoe doordat er meerdere vluchten per dag gaan. Maar de grote hoeveelheid bezienswaardigheden zorgen er ook voor dat je er prima een week lang kan doorbrengen. Jullie kunnen het een week lang lekker rustig aandoen en van de zon genieten. Kortom de perfecte bestemming om er even samen tussenuit te gaan en de zon op te zoeken. De zomers zijn warm en je kan al vroeg in het voorjaar van aangename temperaturen genieten tot in het najaar.